آشپزی اخبار جامعه شناسی فرهنگ و هنر فرهنگی و هنری

الیگوت

الیگوت یا Aligot یک غذای سنتی له‌اوبراک غذای فرانسوی 14p.ir
توسط 14p.ir

الیگوت یا Aligot یک غذای سنتی له‌اوبراک (آویرون، کانتال، لوزر و پیرنه میانه) واقع در جنوب فرانسه می‌باشد که از مخلوط کردن پنیر مذاب و پوره سیب زمینی و گاهی سیر تهیه می‌شود. این خوراک فوندو مانند، در رستوران‌ها اوورنی طرفداران زیادی دارد.

الیگوت به طور سنتی از پنیر توم لاگویله یا توم اوورنی تهیه شده و بسته به سلیقۀ غذایی بهمراه گوشت خوک بریان یا سوسیس تولوس و اوورنی سرو می‌شود. پنیرهای دیگری نیز مانند موزارلا یا کانتال نیز به جای توم استفاده می‌شوند.

الیگوت یا Aligot یک غذای سنتی له‌اوبراک غذای فرانسوی 14p.ir

الیگوت یا Aligot یک غذای سنتی له‌اوبراک غذای فرانسوی ۱۴p.ir

 

تاریخچه

این غذا ابتدا با نان بود و توسط راهبان برای زائرانی که به سمت سانتیاگو د کمپوستلا می‌رفتند درست شد. سیب‌زمینی زمانی که به فرانسه آورده‌شد، جایگزین نان گردید. الیگوت در جشن‌ها و گردهمایی‌های روستاها غذای اصلی بوده و حتی در خیابان‌های آویرون به فروش می‌رسد.

طرز پخت

الیگوت با مخلوط کردن سیب‌زمینی پوره شده، کره، خامه، سیر له شده و پنیر آب شده درست شده و زمانی آماده می‌شود که بافتی صاف و ارتجاعی پیدا کند. با آنکه دستور پخت‌های مختلفی وجود دارد، اما لاروس گاسترونومیک به ازای هر یک کیلوگرم سیب‌زمینی، ۵۰۰ گرم پنیر، ۲ حبه سیر، ۳۰ گرم کره و به میزان دلخواه نمک و فلفل را پیشنهاد می‌دهد.

 

باتشکر دانشنامه تصویری فارسی

 

الیگوت یا Aligot یک غذای سنتی له‌اوبراک غذای فرانسوی 14p.ir

الیگوت یا Aligot یک غذای سنتی له‌اوبراک غذای فرانسوی ۱۴p.ir

الیگوت یا Aligot یک غذای سنتی له‌اوبراک غذای فرانسوی 14p.ir

الیگوت یا Aligot یک غذای سنتی له‌اوبراک غذای فرانسوی ۱۴p.ir

الیگوت یا Aligot یک غذای سنتی له‌اوبراک غذای فرانسوی 14p.ir

الیگوت یا Aligot یک غذای سنتی له‌اوبراک غذای فرانسوی ۱۴p.ir

الیگوت یا Aligot یک غذای سنتی له‌اوبراک غذای فرانسوی 14p.ir

الیگوت یا Aligot یک غذای سنتی له‌اوبراک غذای فرانسوی ۱۴p.ir

(Visited 164 times, 1 visits today)
  
کانال گردشگری

درباره نویسنده

14p.ir

Leave a Comment