آشپزی

بابا غنوج

توسط 14p.ir

بابا غنوج (بابا گانوش) یا متبّل، مزه یا پیش غذای مشهوری در خاورمیانه است که از بادنجان درست می‌شود.

بابا غنوج

بابا غنوج

بابا غنوج

بابا غنوج

بابا غنوج

بابا غنوج

طرز تهیه

ابتدا بادنجان را کباب نموده، سپس پوستش را کنده و همراه طحینه (نوعی ارده) و ادویه و روغن زیتون و سیر له می‌کنند.
متبّل همان باباغنوج است که به آن کشک بیفزایند.

بابا غنوج

بابا غنوج

بابا غنوج

بابا غنوج

بابا غنوج

بابا غنوج

ترکیب غذایی

هر وعدهٔ غذایی بابا غنوج (حدود ۸۰ گرم) دارای مواد زیر است:

  • کالری: ۵۲
  • چربی:۴
  • چربی‌های اشباع شده: ۱
  • کلسترول: صفر
  • کربوهیدرات: ۵
  • پروتئین: ۱
بابا غنوج

بابا غنوج

بابا غنوج

بابا غنوج

دربارهٔ بابا غنوج

آورده‌اند که در سدهٔ اول میلادی کشیش بزرگ مرتبه‌ای می‌زیست که مردم او را بسیار دوست داشتند. روزی یکی از دوستدارنش (از شاگردانش) برای او خوراکی فراهم نمود، تهیه شده از بادنجان کبابی و چند نوع سبزی و ارده، اما بابا غنوج راضی به خوردن آن خوراک به تنهایی نشد و خوراک را بین مردم روستا تقسیم نمود. مردم خرسند از بخششش، نام او را بر این خوراک نهادند؛ و از آموزش‌های اوست:

«خردمند باش و خشمگین مشو به گزاف، زیرا خشم ترا به گناهکاری فرا می‌خواند.»
بابا غنوج

بابا غنوج

(Visited 145 times, 1 visits today)
  
کانال گردشگری

درباره نویسنده

14p.ir

Leave a Comment