آشپزی بهداشت و سلامتی پزشکی

برگه زرد آلو ( ۶ عکس )

فواید فوق العاده مصرف زرد آلو برای بدن
توسط 14p.ir

برگه زرد آلو

 

بهترین زمان مصرف برگه زرد آلو صبح ها می باشد

?زیرا آهن و فیبر آن به سرعت جذب بدن می شود و به سرعت چربی های اضافه را می سوزاند.

برگه زرد آلو

برگه زرد آلو

میوه های رسیده آبدار، شیرین و با سطحی صاف و بدون کرک اند و در اشکال متفاوتی مانند میوه تازه، آب میوه، میوه خشک شده ( برگ قیسی )، فریز شده و کنسرو شده به مصرف می رسند. از عصاره هسته سرشار از گیلکوزید های سیانوژنیک زردآلو دارویی ضد سرطان در گذشته تهیه می شد که امروز از رده خارج شده است. هسته زردآلو هایی که در آسیای مرکزی و نواحی مدیترانه ای کاشته می شود، شیرین است و می توان همانند بادام از آن روغن گرفت. از روغن زردآلو در تهیه انواع کرم های پوست، صابون و عطرسازی استفاده می شود. گاهی نیز آن را با روغن بادام مخلوط کرده و به مشتریان می فروشند. میوه زردآلو حاوی مقادیر زیاد ویتامین A و مقادیر کمتری از تیامین، ویتامین C، کلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم است. سالانه ۲۷۰۰۰ تن زردآلو در سراسر جهان تولید می شود که ترکیه، ایران و پاکستان بزرگترین تولیدکنندگان آنند.

به فارسى انواع آن را «زردآلو»، «شكرپاره»، «قيسى» و در كردستان «مشمش» نامند و خشك‏كرده آن را برگه زردآلو و برگه قيسى و خوبانى گويند. در كتب طب سنتى قديم با نام «مشمش» آمده است.

 

طعم شيرين آن به علت مقدار زياد ساكارز (نوعى كربوهيدرات دوقندى كه همان شكر متداول مصرفى ما است) میباشد و رنگ زرد مايل به نارنجى بافت و پوست آن به علت رنگدانه آنتی اكسيدان (مواد ضد سرطان) به نام بتا ـ كاروتن مى‏باشد (پيش‏ساز ويتامين A در بدن).

خرید و نگهداری زردآلو
به جاى انواع زرد و سفت، زردآلوهاى نرم و درشت را انتخاب كنيد. به هنگام خريد زردآلوى خشك و برگه آن، انواعى را كه رنگ روشنى دارند انتخاب نكنيد زيرا به وسيله دی اكسيد سولفور نگهدارى شده ‏اند. زردآلوها را در يك پاكت كاغذى پيچيده و در دماى اتاق نگهدارى كنيد. به منظور نگهدارى در يخچال آنها را در كيسه پلاستيكى قرار داده و در طى چند روز آنها را مصرف كنيد. زردآلو به صورت تازه و پخته در آب يا بخارپز شده جهت مصرف در تهيه بستنى، مربا، سالاد ميوه و … قابل استفاده مى‏باشد.

خواص شفابخش زردآلو :

کاربرد سنتی:

در طب سنتى چينى به علت محتواى مس زياد شناخته شده و امروزه در چين جهت درمان كم‏خونى به كار میرود. همچنين جهت مرطوب نمودن ريه‏ ها به كار میرود. لذا در شرايطى كه ريه‏ ها خشك می‏شوند از قبيل آسم و همين طور به منظور برطرف نمودن خشكى گلو و تشنگى مصرف آن مفيد است.

در كشور كره از مغز هسته آن به عنوان داروى سينه و معالجه خشكى حلق و گلو استفاده می‏شود و براى بيماريهاى ورم حنجره (لارنژيت) و بيماريهاى ريه و آبسه‏ ها به كار می‏رود. در چين و ژاپن به عنوان تصفيه‏ كننده خون و ضد سرفه، مسكن ناراحتيهاى مركز تنفسى، مقوى، ضد تشنج و براى سرماخوردگى‏ هاى سخت و آسمهاى برونشيتى، روماتسيم، ورمهاى پا و يبوست تجويز مى ‏شود. جوشانده برگه پخته زردآلو اشتهاآور است.

بازكننده گرفتگى‏ هاى مجارى رگها و نرم‏ كننده گرفتگى هاى عضلانى است. زردآلوى شيرين سبب برطرف نمودن يبوست مى‏ گردد و براى رفع بدبويى دهان مفيد است. خوردن آب پخته يا خيس ‏كرده برگه آن مسهل است. سبب برطرف نمودن التهاب معده و نفخ مى‏ شود. علاوه بر كاربرد سنتى.

میوه های خشک برای سلامتی مفیدند
میوه های خشک اثرات درمانی موثر و مفیدی دارند، بدون اینکه عوارض جانبی داشته باشند. مغذی هستند و انرژی لازم را برای بدن تامین می کنند. در حقیقت می توان گفت میوه های خشک مانند یک کپسول طبیعی برای حفظ سلامتی بدن عمل می کنند.

هر فردی باید مراقب سلامتی خود باشد. برای داشتن بدنی سالم باید به تغذیه مناسبی داشته باشیم و به مقدار کافی ورزش کنیم.
مصرف مواد غذایی طبیعی مانند آجیل و خشکبار ، میوه ها، سبزی ها و غلات در حفظ سلامتی بسیار موثرند.
میوه های خشک سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند ویتامین ها ، املاح و آنزیم ها هستند. به راحتی هضم می شوند و باعث تصفیه خون و پاکسازی معده و روده می گردند.
بیماری هایی که در اثر مصرف غذاهای مصنوعی به وجود می آیند، می توانند با مصرف میوه ها بهبود یابند.
میوه های خشک و آجیل، هر چند از نظر اندازه کوچک هستند، ولی بسیار مقوی هستند و اثرات درمانی زیادی دارند.

برگه_زرد آلو

میوه ها به دو صورت خشک می شوند: 


۱- به طور طبیعی
۲- با دستگاه، مثل دستگاه خشک کن مواد غذایی
کشمش، خرما و آلو خشک نمونه هایی از این ها هستند. سایر میوه هایی که می توان آنها را خشک کرد شامل: سیب، زردآلو، موز، توت، کیوی، انجیر، انبه، هلو، گلابی، آناناس، توت فرنگی، گوجه فرنگی و خرمالو است.
میوه های خشک را می توان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد، بنابراین جایگزین مناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرف آلو یا آلبالو خشک در زمستان.
خشک کردن میوه، راه مناسبی برای نگهداری آن در خارج از یخچال است، پس نیازی به یخچال نیست.
میوه های خشک منبع غنی ویتامین های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند.
هر ۱۰۰ گرم میوه خشک تقریباً ۲۵۰ کالری انرژی و ۱ تا ۵ گرم پروتئین دارد.
در اثر کاهش آب موجود در میوه در طی فرآیند خشک کردن (تقریباً ۷ قسمت از ۸ قسمت آب آن از بین می رود)، میوه خشک شده طعم بهتری به خود می گیرد. اما باید توجه داشت حرارتی كه برای خشك كردن میوه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا حدود زیادی موجب از بین رفتن ویتامین C موجود در میوه می‌شود.
به میوه هایی که در خارج از منزل(در صنعت یا مغازه ها) خشک می شوند، ماده ای بنام اکسید سولفور اضافه می کنند که می تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود. برای تثبیت رنگ میوه به آن سولفور می زنند.
میوه هایی که به طور طبیعی و بدون افزودن سولفور خشک می شوند (مثل خشک کردن کشمش در سایه یا در مقابل آفتاب) دارای رنگ تیره تری نسبت به میوه تازه هستند، ولی طعم آنها به میوه تازه بیشتر شبیه است.
البته تا اندازه ای می توان رنگ بعضی میوه ها را بعد از برش دادن، با افزودن مقدار کمی از یک چاشنی قوی تثبیت کرد؛ مثلاً افزودن مقدار کمی آب لیمو ترش به تکه های بریده شده سیب.

میوه‌ تازه بخوریم یا خشك شده؟

 

علی رغم فواید میوه های خشک، متخصصان معتقدند مهم‌ترین وجه تمایز میوه‌های خشك شده با میوه‌های تازه، تبخیر آبی است كه حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.
البته میوه‌های خشك شده برای مصرف در شرایط خاص مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزش‌هایی مانند كوهنوردی كه امكان حمل وزن زیاد بار وجود ندارد، سودمند هستند.
پزشكان توصیه می‌كنند كه در صورت امكان حداقل روزی ۲ لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف شود. اما در صورتی كه این امكان وجود نداشته باشد، هر نصف لیوان میوه خشك شده، تقریبا با یك لیوان میوه تازه خرد شده برابر است. برای مثال زرد‌آلوی تازه از ۸۶ درصد آب و ۱۰۴ كالری انرژی تشكیل شده است. اما نیم لیوان زرد‌آلوی خشك شده ۷۶ درصد آب و ۲۱۲ كالری انرژی دارد.

 

تمام آنچه که باید در مورد خواص و مضرات زرد آلو بدانید.

زردآلو میوه ای کوهستانی است که در ییلاقات به عمل می آید. میوه ی زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است که البته نوع شیرین آن خاصیت گرم تری دارد.زردالو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. این میوه دارای مقادیر زیادی قند طبیعی است که راحت هضم می شوند و دارای ویتامین های A  ، C ، ریبوفلاوین (B2) و نیاسین(B3) می باشد. این میوه مقوی و لذیذ سرشار از ویتامین های A، C و گروه B  است و مواد معدنی مختلفی شامل کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقدار کمی مس، آهن و روی نیز دارد.

 

فواید فوق العاده مصرف زرد آلو برای بدن

فواید فوق العاده مصرف زرد آلو برای بدن

فواید فوق العاده مصرف زرد آلو برای بدن 

وجود فلوئور در زردآلو از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

زردآلو، باعث رفع تشنگی و عطش می شود.

هیچگاه بعد از غذا زردآلو نخورید.و بعد از خوردن زردآلو حمام سرد ننمایید.

برای درمان اسهال ۱۰ گرم برگ خشک آن را با آب سرد میل نمایید

برای از بین بردن کرم معده ۵ گرم از روغن مغز تلخ زردآلو با احتیاط مصرف شود.

زردآلو حاوی آنتی اکسیدان بالایی است. بیشترین میزان آنتی اکسیدان آن متعلق به فلاونوئید پلی فنولیک مانند لوتئین، زآگزانتین و بتاکریپتو گزانتین ها می باشد؛ مجموعه ی این ها موجب حفاظت بیشتر سلول ها در برابر رادیکال های آزاد اکسیژن که دلیل پیری، سرطان ها و بیماری های مختلف می باشند، می شود.

برای خرد کردن سنگ مثانه ۵ گرم از روغن مغز تلخ زردآلو با احتیاط مصرف شود. سپس هر ۴ ساعت یک لیوان عرق خارشتری.

شکوفه های خشک شده زردآلو خونریزی داخلی و بیرونی را بند می آورد.

زردآلو ضد سرطان است (مخصوصاً سرطان ریه و لوزالمعده).

زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین های گروه B برای درمان بیماری های عصبی و روحی ،

بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و … مفید است.

کسانی که کارهای فکری زیاد دارند خوردن زردآلو را فراموش نکنند.

برای کسانی که لاغر هستند خوردن زردآلو در فواصل غذا مفید است.

زردآلو برای خانمهای حامله به عنوان عصرانه بسیار مفید است.

زردآلو سرشار از ویتامین A است که به رشد اطفال کمک کرده و باعث تقویت بینایی در آنها می شود.

در بین سبزیجات، هویج و در بین میوه ها ، زردآلو بیشترین مقدار بتاکاروتن را دارند و هیچ میوه دیگری به این اندازه دارای بتاکاروتن نیست. بتاکارتوتن از پوست در برابر اشعه ماواری بنفش محافظت می کند.

بتاکاروتن موجود در زرد آلو مانع پینه بستن و خشک شدن پوست می شود. وقتی پوست بدن پوسته پوسته شده و سفید یا خاکستری رنگ می شود، نشانه کمبود بتاکاروتن است.

خواص و فواید زردآلو

زردآلو یکی از میوه های خوبی است که ورزشکاران بعد از ورزش می توانند بخورند. به شرط آنکه بعد از خوردن، آب ننوشند. در زمستان می توانند از برگه زردآلو استفاده کنند و در تابستان اگر می خواهند همراه آب باشد از برگه زردآلو خیسانده در آب استفاده شود.

زردآلو بازکنندة گرفتگی های مجاری عروق و نرم کنندة سفتی ها می باشد. ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود.

زردآلو خاصیت آرام بخشی و نشاط آوری  دارد؛ در ضمن خوردن آن به آنهایی که ناراحتی های قلبی دارند نیز توصیه می شود.

زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است

خیس شده آن را اگر شخصی که مبتلابه تب است میل کند و پشت سر آن آب گرم و عسل میل کند باعث قطع تب می شود.

در برگه زردآلو مقادیری ویتامین D وجود دارد که در رشد استخوان و دندان ها بسیار موثر است.

مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میکند.بدین منظور، ابتدا آن را با آب بشویید . سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا ، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است.

خواص زردآلو برای پوست

خواص زردآلو برای پوست

خواص زردآلو برای پوست

پوست هایی که خیلی خشک هستند چند برگه خشک زردآلو را در روغن زیتون خیس نموده سپس کوبیده بصورت ماسک روی پوست صورت بگذارید.

برای ترک دست و پا از ترکیب برگه زردآلو که در روغن بادام زمینی خیسانده استفاده شود.

برای رفع چروک صورت آب زردآلوی تازه را با کمی شیر و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گیاهی شسته سپس با این محلول ماساژ دهید.

ماسک زردآلو لطیف کنندة پوست صورت و گردن می باشد.

 

ماسک زردآلو و عسل

برای رفع چروک صورت آب زردآلوی تازه را با کمی شیر و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گیاهی شسته سپس با این محلول ماساژ دهید.

فواید و مضرات هسته زردآلو

برای جلوگیری از نفخ خوب است که هستة زردآلو را هم بخوریم.

هسته تلخ زردآلو مواد سمی به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک دارد . لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.

مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و برگ و گل آن سرد و خشک است .

مغز زردآلو آن تقویت کننده قوای جنسی است

Apricot oil benefits

فواید مصرف روغن زردآلو

خواص روغن زردآلو

روغن مغز هسته زرد آلو را اگر در گوش بچکانید صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند .

روغن مغز هسته برای نرم کردن پوست مفید است

روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است

روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.

دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است

نکاتی برای مصرف زردآلو

مضرات زردآلو

اشخاص سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن احتراز کنند . همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آنرا نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان می سازد

افرادی که ناراحتی کبد ی دارند، باید از زیاد خوردن زردآلو پرهیز کنند.

مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لک های سفید پوستی می شود.

زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است ، لذا برای سرد مزاجان مضر است.

این میوه را هنگام ناشتا وبا معده خالی نخورید، زیرا سبب دل پیچه می شود.

هرگز زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید.

بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشید یا با آب سرد استحمام نکنید، زیرا باعث ایجاد گاز و نفخ در معده می شود.

اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگینی و نفخ معده شدید ، فوراً مقداری زیره را دم کرده و میل نمایید یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا بخورید.

زردآلوهای خشک شده اغلب با سولفیت ها عمل آوری می شوند تا عمر طولانی تری داشته باشند و در برابر اکسیداسیون و بی رنگ شدن در طی خشک شدن مقاومت بیشتری داشته باشند مانند آن چه برای دیگر میوه های خشک مانند انجیر نیز اتفاق می افتد.

سولفیت که رنگ نارنجی روشن زردآلو را در طی فرایند خشک شدن تثبیت می کند موجب ایجاد حالت های حاد تنفسی در برخی افراد حساس مبتلا به آسم می شود. بنابراین افراد حساس به سولفیت می توانند در عوض از میوه های خشک بدون سولفور که قهوه ای رنگ هستند استفاده نمایند.

زردآلو ، خواص و مضرات زردآلو

(Visited 2,279 times, 1 visits today)
  

درباره نویسنده

14p.ir

Leave a Comment