زیست‌شناسی علوم پایه کشاورزی

ترنج

13602585731

13602585731

ترنج (Citrus bergamia Risso) گیاهی از خانواده مرکبات است که میوه آن به اندازه پرتقال و به رنگ زرد لیمویی و خوش و عطر و بو است. مزه میوه ترنج اندکی تلخ‌تر از گریپ‌فروت است ولی ترشی آن از لیمو کمتر است. گرچه خاستگاه این گونه روشن نیست ولی این گیاه در مناطق مدیترانه‌ای می‌روید و در کشورهای ایتالیا و فرانسه به صورت تجاری کشت می‌شود. از اسانس ترنج برای مزه دادن به انواع چای و شیرینی استفاده می‌شود. درخت ترنج تا اندازه‌ای به یخبندان حساس بوده و در مناطق با یخبندان و سرمای کم به خوبی می‌روید. ترنج را می‌توان با پیوند زدن و یا از طریق رویش دانه تکثیر کرد.

7225096.jpg

ترنج میوه ای است که از آن بعنوان یکی از میوه های بهشتی نام برده اند و در روایات اسلامی در باب خواص و منافع آن تاکید شده ولی بدلیل عدم شناخت آن و بعضا” بدلیل تشابه اسمی و ظاهری با سایر مرکبات نظیر نارنج و لیمو ترش اشتباه فرض میشود.

torang
ترنج از دیدگاه برخی از روایات:
پیامبر خدا(ص): بر شما باد ترنج چرا که دل را نورانی و بر توان مغز می افزاید.
امام رضا(ع): خوردن ترنج در شب چشم را بر میگرداند و کژ چشمی به جای میگذارد.
امام رضا(ع): نان خشک ترنج را هضم میکند.
امام باقر(ع): ترنج، سنگین است چون خورده شود، نان خشک، آنرا در معده هضم میکند.
به نقل از ابراهیم بن عمر یمانی: به امام صادق(ع) گفتم: اطبا مدعی اند که بهترین وضعیت برای خوردن ترنج، حالت ناشتاست.
امام فرمودند: اگر پیش ازغذا خوب باشد، پس از غذا به مراتب بهتر و پسندیده تر است.

(Visited 141 times, 1 visits today)
  
کانال گردشگری

درباره نویسنده

ح . ایمانی

Leave a Comment