آشپزی

توگی

توسط 14p.ir

توگی Tougy یک نوع پختنی در جنوب خراسان و بیشتر برای فصل زمستان است. این پختنی از جوشاندن ارزن و یا گاورس پوست کنده یا خورد شده بدست می آید. مردمان جنوب خراسان ( مشخصافردوس و گناباد و دامنه های رشته کوه کلات ) ، همیشه با هجوم راهزنان یا عبور ویران گر لشکریان مواجه بوده اند ؛ چنین پیشامدهایی باعث بروز قحطی برای مردمان کویر می شده است . راه حل این مشکل در ارزن بوده است . ارزن نسبت به گندم نیاز به آب کمتر دارد و مورد هجوم آفات نیز قرار نمی گیرد . مردمان آن خطه از خراسان ، در کنار کاشت گندم و جو ، ارزن نیز می کاشته اند . آرد حاصل از ارزن و ارزن پوست کنده ( توگی ) ، در هنگام بروز قحطی باعث نجات جان افراد زیادی می شده است . امروزه هنوز هم با آغاز فصل سرما ، در بسیاری از مغازه های فردوس توگی یافت می شود و مصرف این غذا عمومیت دارد ؛ توگی خوراکی خوشمزه و سبکی برای کودکان نیز محسوب می شود . در فردوس با اضافه کردن شلغم به توگی ، تا اندازه ای سرماخوردگی های فصل های سرد سال را هم درمان می کنند .

توگی

توگی

 

توگی

توگی

توگی

توگی

توگی

توگی

  • توگی دو نوع بوده است.
  1. توگی شیری که از پختن ارزن و گاورس در داخل شیر بدست می آید
  2. توگی گوشتی که با آب است بعلاوه جزغاله و قلیه و گوشت.

نسل این غذا و توگی خورها احتمالاً در حال حاضر کم تر شده. در قدیم مردم آوازی داشتند برای غذاهای زمستانی در گناباد و می گفتند. : صبح شلقم – ظهر توگی – نماشوم آش سرموکی.(نماشوم = شب. نیمه شب) امروزه مردم بیشتر از شیر برنج بجای توگی استفاده می کنند.

توگی

توگی

توگی

توگی

توگی

توگی

روش درست کردن توگی

طرز تهیه توگی با شیر که بسیار خوشمزه است ازمواد زیر تشکیل می شود :

  1. ارزن پوست گرفته
  2. شیر تازه گاو یا گوسفند
  3. نمک
توگی

توگی

طرز پخت: ابتدا ارزن را با مقداری آب ( هم حجم ارزن ) می جوشانده تا آب جذب ارزن شود سپس تقریباً سه برابرحجم آب ، شیر به آن اضافه می کنند وجوشاندن را آنقدر ادامه داده تا شیر کاملاً” جذب شده و غذا قوام پیدا کند .

(Visited 143 times, 1 visits today)
  
کانال گردشگری

درباره نویسنده

14p.ir

Leave a Comment