درب های خودکار یا اتوماتیک Automatic door
درب های خودکار یا اتوماتیک به درهایی گفته میشود که باز و بستهشدن در آنها به صورت خودکار انجام میگیرد و نیازی به دخالت انسان نیست.نسل ابتدایی درب اتوماتیک در دهه هفتاد میلادی توسط یک دانش آموز اهل اوهاییر امریکا ابداع شد.
بسیاری معتقد بر این هستند که سر منشاء این ایده ، تبدیل انرژی بخار ، خواص هوا و گاز به انرژی حرکتی بود که در ۲۰۰۰ سال پیش توسط هرون فیزیکدان و ریاضیدان بزرگ یونانی در اسکندریه مطرح شده است. از مزایای استفاده از این درها آسانتر شدن ورود و خروج افراد (بهویژه برای افراد ناتوان، مسن و معلول) است.
همچنین با استفاده از آنها در مکانهای پر رفتوآمد میتوان تا ۳۵ یا ۵۰٪ در مصرف انرژی صرفهجویی کرد.
معمولاً میتوان سرعت باز و بسته شدن این درها را با توجه به نیاز محل، شدآمد، فصل سال یا ساعتهای شبانهروز تنظیم کرد.
انواع درب های خودکار یا اتوماتیک Automatic door
در اتوماتیک هیدرولیکی
برای باز و بسته کردن خودکار درهای سنگین و بزرگ معمولاً از درهای هیدرولیکی استفاده میشود که در آنها از فشار روغن حاصل از جکهای هیدرولیکی برای باز و بسته کردن در استفاده میکنند.از جمله مزایای این سیستم می توان به قدرت بسیار بالای جکهای هیدرولیکی ، توانایی کار کرد آن و استهلاک بسیار پایین اشاره کرد که در درب های سنگین کاربرد دارد و همچنین تردد دربهای هیدرولیکی را می توان به نا محدود ارتقاء داد و از جمله معایب سیستم گران بودن ، احتیاج به سرویس و نگهداری فصلی اشاره کرد.
در اتوماتیک پنوماتیک
نوع دیگری از درها پنوماتیکی (بادی) هستند که بیشتر در محلهای مرطوب کاربرد دارند.اصول کارکرد این سیستم به وسیله باد است که فشار باد پیستونهای جک ها را به حرکت در می آورد.ضعف های بزرگ این سیستم عبارتند از : حجیم بودت آن ، پر سر صدا بودن کمپرسور ، احتیاج به سرویس ماهانه و بازرسی مکرر ، استفاده از دستگاه های بزرگ صنعتی در تابلو فرمان و در نتیجه بزرگ شدن تابلو فرمان سیستم و در نهایت کارایی بسیار محدود این سیستم اشاره کرد.
در اتوماتیک گیربکسی
پرکاربردترین نوع درهای اتوماتیک درهای گیربکسی است که ساختمان سادهای دارند و قیمت آنها نیز نسبتاً پایینتر است.موتور کوچکی در داخل جک به کار گرفته شده است که نیروی خود را به یک گیربکس انتقال داده که با افزایش قدرت دوران ، جک را به گردش در می آورد و در نهایت شفت جک با سرعت استاندارد به عقب جلو حرکت میکند. از جمله مزایای این سیستم ، کوچک بودن اندازه تابلو فرمان و مستقل بودن قسمت مکانیکی و الکترونیکی ، برنامه ریزی عالی ، انعطاف پذیری دستگاه با محیط نصب ، احتیاج به سرویس بسیار کم در حد سالی یک یا دوبار و معایب این سیستم عبارتند از : استهلاک بیشر نسبت به سیستم های هیدرولیکی به دلیل کارکرد چرخ دنده و گیربکس در جک ، قدرت محدود و اسیب پذیری سیستم در مقابل فشار ، بیش از حد است .درهای گیربکسی ممکن است ریلی، لولایی، زیرسقفی چندتکه، زیرسقفی یکتکه، کرکرهای یا شیشهای باشند.
در اتوماتیک خطی
درب های خطی از جمله درب های کشویی اتوماتیک سنتی بوده و برای استفاده در هر مکانی که از فضای جانبی کافی برخوردار باشد، مناسب هستند.
برند های درب اتوماتیک
با گسترش فناوری و فراگیر شدن استفاده از درب های اتوماتیک تولید کنندگان مختلفی نسبت به تولید جک های درب اتوماتیک اقدام کرده اند برای نمونه می توان به برند های بی اف تی ، پروتکو ، وی تو ، یورماتیک ، سیماران ،زومر ، آلدو اشاره کرد .
در ضدسرقت
معمولاً این نوع دربها دارای اسکلت فلزی قوی شامل دو لایه روکش فلزی از جنس نورد سرد به ضخامت یک میلیمتر با رنگ و طرح چوب طبیعی با لایه پلی یوروتان میانی میباشند. چهار چوب این دربها نیز پیش ساخته بوده و از ورق به ضخامت یک و نیم میلیمتر و عرض هفت سانتیمتر با پایه مقاوم ضد زنگ از جنس استینلس استیل ساخته میشود.
با تشکر دانشنامه تصویری فارسی همچنین میتوانید از مقاله های مشابه استفاده کنید
[…] درب های خودکار یا اتوماتیک Automatic door […]