زیست‌شناسی علوم پایه کشاورزی

زیره

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

زیره دانه‌ای معطر و ضدنفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد و در دو نوع زیره سبز و زیره سیاه وجود دارد که دومی به “زیره ایرانی” معروف است.

گیاه دارویی زیره سیاه اروپایی Carum carvi (2)

دانه‌های زیره با چوب، کوبیده می‌شود. این دانه به صورت خودرو در افغانستان، ایران، ازبکستان، تاجیکستان، ترکیه، مراکش، مصر، هند، کوبا، سوریه، مکزیک و شیلی رشد می‌کند. این دانه در فلسطین به صورت خودرو رشد نمی‌کند اما در زمان گذشته در آنجا کشت می‌گردید.

گیاه آن شبیه بوته هویج است برگ‌هایش ۲۰ الی ۳۰ سانتی متر و ارتفاع گیاه حدود ۵۰ سانتی متر است. میوه آن(که به اشتباه دانه گفته می‌شود) به اندازه دو میلی متر و هلالی شکل و دارای ۵ خط برجسته‌است. بیشترین زیره در ایران، در شهر کرمان رشد می‌کند.

زیره (1)

جویدن مقداری از آن برای از بین بردن بوی بد دهان، بوی سیر و بوی پیاز بسیار مفید است. درمان بسیار مؤثری برای رفع سوءهاضمه است. مصرف آن به کسانی که سوءهاضمه دارند، استفاده در بیشتر غذاها را تأکید می‌کنند.

cumin-health-fact-graphic

خواص درمانی زیره سبز

۱-ضد تشنج۲-در دفع گاز معده و روده بسیار فید است۴-قاعده اور و بهبود دهنده دردهای ناشی از قاعدگی۵-در درمان مشکلات مثانه و کلیه مفید است۶-برای رفع برونشیت از دم کرده آن استفاده کنید۷-برای دل درد کودکان مفید است.

url3

طریقه مصرف

۱ قاشق مربا خوری از تخم زیره سبز را در ۱ فنجان اب جوش دم کرده روزی ۳ بار بعد از غذا میل کنید

از مخلوطش با عسل در موارد ابتلا به دل درد استفاده کنید

۱ قاشق مربا خوری از پودر تخم آن به غذا اضافه کنید تا نفخ غذا از بین برود.

(Visited 331 times, 1 visits today)
  
کانال گردشگری

درباره نویسنده

ح . ایمانی

Leave a Comment