آشپزی فرهنگ و هنر

قاووت (قوتو)

673824_3l81frTx

قاووت، که در لهجه کرمانی به آن قُووِتو می‌گویند، از سوغاتی‌های کرمان است که قدمتی طولانی دارد. این پودر خوراکی که در واقع باید آن را نوعی شیرینی به حساب آورد در انواع مختلفی تولید می‌شود و طعم‌های متفاوتی دارد. یک نوع آن ترکیب نخود، نارگیل و شکر است، نوع دیگر به جای نخود از پسته استفاده می‌شود. اما معروفترین و کاملترین نوع قووتوی کرمان قهوه‌ای رنگ است و معمولاً شامل قهوه، شکر، تخم قرفه، خشخاش، جو، بذر کتان، گشنیز،، روپاس، سیاه‌دانه، جدوا، هل باد، هل رسمی، موردانه، کنجد، تخم کاهو می‌باشد.برخی از این مواد را برشته کرده و سپس آنها را مخلوط و آسیاب می‌کنند.

 img_8084

طرز استفاده

معمولا روزانه چند قاشق از قووتو را مصرف می‌کنند برخی نیز آن را در آب جوش می‌ریزند و استفاده می‌کنند. گرچه می‌توان آن را با شیر یا چایی نیز مصرف کرد. معمولاً رسم است هنگامی که خانمی زایمان می‌کند به او قووتو می‌دهند و از میهمانانش نیز با قووتو پذیرایی می‌کنند.

 138921153879

برخی از خواص قووتو

 

13317562105118920220119718212822164133252178

قووتو معمولاً طبعی گرم دارد و برای موارد زیر موثر است:

  • مؤثر در درمان پادرد، کمر درد، سر درد و از بین بردن نفخ معده
  • رفع خستگی برای کسانی که فعالیت جسمی و ذهنی زیاد دارند
  • افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری و مؤثر در رشد جنین
  • موثر در کاهش درد برای زنان در زمان قاعدگی
  • کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال
  • مؤثر در رشد ذهنی و جسمی کودکان
  • افزایش توان جسمی ورزشکاران
  • افزایش قدرت و توان مردانگی
  • افزایش شیر در زنان شیرده
  • تقویت حافظه

طرز تهیه قاووت پسته

673824_mWTdZN6N1

و این بار ۱۴p قصد دارد تا طرز تهیه نوع دیگری از قاووت سنتی دیار کریمان را با عنوان قاووت پسته یا قوتو پسته معرفی نماییم طرز تهیه این نوع از قاووت یا قوتو بسیار ساده بوده و به راحتی تمام افراد بدون نیاز به دانش خاصی قادر به تهیه و مصرف آن خواهند بود

خواص درمانی

  • خون ساز (رفع کم خونی)
  • تقویت عمومی بدن
  • تقویت چشم
  • رفع بی حالی و کسلی
  • آرامبخش

مواد لازم

  • پسته ۱ کیلو   ترجیهاً از پسته هایی کوچک و سبز
  • هل سبز ۱۰ گرم
  • شکر ۲ کیلو

روش تهیه

تمام مواد را با نسبت های گفته شده مخلوط و آسیاب نمایید.

21135665911043007008

قاووت پسته آماده شد.

روش مصرف

به مقدار دلخواه (به طور مثال ۱ قاشق مرباخوری) به همراه با ۱ استکان آبجوش مخلوط کرده میل نمایید

نکته در مورد نگهداری قاووت : در تابستان و زمستان جهت نگهداری قاووت از فریزر استفاده کنید

(Visited 694 times, 1 visits today)
  
کانال گردشگری

درباره نویسنده

ح . ایمانی

Leave a Comment