لوتوس تمپل یا معبد نیلوفر آبی ( Lotus Temple) معبد آیین بهائی یا مشرق الاذکار بهائیان در شهر دهلینو پایتخت هندوستان است و به عنوان مادر معابد شبه قاره هند شناخته شدهاست.
معمار این ساختمان یک ایرانی بهائی به نام فریبرز صهبا است که در طرح معماری این بنا از گل نیلوفر آبی الهام گرفتهاست. این گل در هندوستان با عبادت و دیانت پیوند داشته است. این معبد که جوایز متعددی در زمینه معماری بردهاست در سال ۱۹۸۶ تکمیل شد.
معماری مشرقالاذکار
این ساختمان شامل ۲۷ گلبرگ است که از بتُن سفید ساخته شده و با سنگ مرمر سفید پوشیده شده این سنگها از یونان خریداری و در ایتالیا برش داده شدهاند. هر یک از نُه طرف ساختمان سه گلبرگ دارد و نُه در بزرگ به تالار مرکزی بهظرفیّت ۱۳۰۰ نفر باز میشود. ارتفاع بنا از کف تا بالای ساختمان ۲۷/۳۴ متر و قطر ساختمان ۷۰ متر است و در زمینی بهمساحت ۶۴/۱۰ هکتار در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری هندوستان نشستهاست.
این بنای عظیم جدیدترین مشرق اُلاذکار بهائیان است که در جهان ساخته شده زمین آن در سال ۱۹۵۳ خریداری شده و ساخت آن در سال ۱۹۸۰ شروع و پس از ۶ سال، در ۲۴ دسامبر ۱۹۸۶ بهاتمام رسیدهاست. در طی بیش از ۲۰ سالی که از عمر این بنا میگذرد بیش از ۵۰ میلیون نفر از آن دیدن کردهاند و گاه در هنگام تعطیلات مملکتی هند، تعداد بازدیدکنندگان به یکصد هزار نفر در یک روز بالغ شدهاست.هندوستان با جمعیتی بین ۱٬۷ تا ۲٬۲ میلیون نفر بهایی بزرگترین جمعیت پیروان این آیین در جهان بهشمار میآید.
گردشگران ایرانی در معبد بهاییان
به گزارش آتی، توزیع بروشورها و کتابهای ترویج بهاییگریی توسط دختران و پسران جوان به ظاهر هندی و ایرانی در داخل معبد به زبانهای فارسی، اردو، انگلیسی، فرانسه، هندی از جمله تبلیغات گسترده این گروه است.معبد فرقه ضاله بهاییان در دهلی نو با نام لوتوس (نیلوفرآبی) که به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری هند معرفی شده متاسفانه یکی از مقاصد گردشگران ایرانی است. گردشگران متعدد در وقت آزاد خود اقدام به بازدید از این مکان که به شکلی پرجاذبه درست شده است میکنند.معبد لوتوس متعلق به فرقه ضاله بهایی سالانه پذیرای برخی گردشگران خارجی و هندی است که در آن به صورت آزادانه تبلیغ بهاییگری میشود .
گردشگران که باید کفش های خود را برای دیدار از محوطه و داخل این معبد که در زمینی به وسعت ۱۰ هکتار و با زیر بنای چند هزار متری به کفشداری تحویل دهند و با پای برهنه جهت احترام، دعا و وارد این معبد که دارای جاذبه زیبای معماری است، شوند .به غیر از گردشگران تعدای از دانشجویان ایرانی نیز روزانه به صورت چند نفری سری به معبد زده و از آن دیدار می کنند
معبد بهاییان که در تبلیغات اینترنتی بانام لوتوس شناخته شده در واقع به عنوان مشرق الاذکار بهایی در این فرقه ضاله شناخته شده است .
مدیریت این معبد را فردی به نام شاهین جاوید که ظاهرا فردی هندی تبار اما مسلط به زبان فارسی است برعهده دارد .وی مدعی است که در هند آیین بهایی بیش از ۲میلیون نفر پیرو داشته و این معبد یکی از پرجاذبه ترین معابد بهاییان در جهان است و در آینده در اطراف این بنا موسساتی به منظور خدمت به نوع بشر از قبیل مدرسه، کتابخانه، بیمارستان، پرورشگاه و خانه سالمندان تاسیس میشود .گفته می شود تشکیلات بهاییان در نقاط مختلف جهان بویژه در رژیم صهیونیستی کمکهای فراوان مالی برای این معبد کرده و دولت هند نیز سالانه کمک های زیاد مالی به این معبد می کند که رقم دقیقی از آن در دسترس نیست .به هرحال آنچه مشهود است اینکه این فرقه ضاله آزادانه فعالیت کرده و با دهها روش جذاب سعی در جذب مردم بویژه جوانان دارد که باید با افزایش فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی و آگاهی بخش نسبت به خنثی کردن تبلیغات این فرقه اقدام نمود.
بر این اساس لازم است که برای گردشگران ایرانی پیش از عزیمت و یا در زمان اقامت در هند این مسئله به طور شفاف تشریح شود تا با ناآگاهی به این گونه اماکن وارد نشوند.
این مطلب صرفا جهت آگاهی مردم درباره بهائیت و اطلاعاتی درباره معماری این بنا گزاشته شده
واقعا مطلبتون شيك و جذابه ممنونم بابت اين همه زحمتي كه كشيدين
من هر چي ميخواستم اين جا پيدا كردم .بازم تشكر ميكنم
خواهش میکنم این مطلب رو دوستمون آقای حسین زحمت کشیدن دست ایشون درد نکنه