آشپزی

منتو

منتو
توسط 14p.ir

مَنتو یکی از خوراکی های پر طرفدار در آشپزی ترکی و برخی اقوام خاورمیانه است. این خوراک که در آن از گوشت چرخ کرده گوسفند، پیاز، سیر، گشنیز و فلفل سیاه استفاده می شود و در ظرف مخصوص می‌چینند در بخار آب پخته می شود و معمولاً با ماست و یا چکه (کشک) صرف می کنند.

منتو

منتو

منتو

منتو

منتو

منتو

منتو

منتو

مواد لازم

  • گوشت سرخ ( گاو، گوساله,گوسفند )
  • آرد
  • پیاز
  • آرد ترمیده
  • روغن
  • رب گوجه فرنگی
  • دال نخود (لپه)
  • چکه(کشک)
  • ادویه جات شامل فلفل سیاه ،تخم گشنیز ، نعناع
  • نمک

طرز تهیه

خمیر مَنتو:

۱- دوکیلو آرد را با نمک مقداری ۲۰ گرم روغن با آب شیر گرم خمیر نماید . بگذارید استراحت نماید .

 

۲- گوشت را شسته و یخنی طبخ نماید . گوشت باید به اندازه نرم گردد. با دست کنده شود . بعداً از ماشین رد کنید . پیاز را پوست گرفته خلال کنید . و یا هم ماشین سلاد را استفاده کنید . از ماشین گوشت اصلا استفاده نکنند ! پیاز و گوشت را با نمک و تخم گشنیز تازه مخلوط کنید .

منتو

منتو

منتو

منتو

۳- خمیر را نازک هموار نموده چارکنج برش نماید . مقداری یک قاشق کلان مواد تهیه شده را در بین مَنتو گذاشته هر گوشه آن را با هم محکم نماید . بعداً هر دو طرف را باهم محکم نماید . ۴- مقداری آب به دیگ روی حرارت گذاشته قالب های دیگ را روغن چرب نماید . مَنتو را روی قالب جالی پهلو به پهلواما دورتر از همدیگر چیده قالب ها بالای همدیگر قرار دهید . معمولا دیگ مَنتو دارای دو تا چهار طبقه میباشد. بالای طبقه اول که دیگ آبجوش میباشد . بگذارید بعد از ۲۰ دقیقه جای قالب ها عوض نموده اولی را آخر و آخر را اول بگذارید . بعد از پخته شدن مَنتو طی غوری را چکه زده مَنتو را کشیده رویش دوباره چکه بزنید . لعاب را انداخته با نعناع و فلفل سیاه و لذیذ نموده با گشنیز تزیین نماید .

(Visited 162 times, 1 visits today)
  
کانال گردشگری

درباره نویسنده

14p.ir

Leave a Comment