آشپزی

پاسکا

توسط 14p.ir
پاسکا

پاسکا

پاسکا (از ریشه اکراینی Паска به معنای شکل دار) یک کیک مخصوص عید پاک مسیحیان است که در کشورهای اروپای شرقی که شامل اکراین جنوب روسیه رومانی اسلواکی و بخشی از بلغارستان همینطور در کشورهایی که مهاجرانی از اروپای شرفی داشتند نیز پخته می شود این نان در ایران نیز پخته میشود که بیشتر از فرم روسی و ارمنی الهام گرفته شده.

 

محتویات سنتی

اجزای تشکیل دهندهٔ این کیک به طور سنتی شیر، کره، تخم مرغ، آرد و شکر است. اما تنها در دستور رمانیایی که متفاوت است در آن از خامه شیرین پنیر دلمه شده(پنیر لور) ،خامه ترش در کنار تخم مرغ، شکر، کشمش و رام استفاده میشود.از ترکیب تخم مرغ و آب به عنوان لعاب جهت براق شدن رویه آن استفاده می شود.

پاسکا

پاسکا

نماد مسیحیت

مسیحیان در شرق پایبندی خاصی نسبت به خوردن این کیک در ایام عید پاک دارند.ویژگی های این کیک با نمادهای مسیحی ارتباط دارد.رنگهای زرد و سفید در این کیک اشاره به ترتیب رستاخیز مسیح و روح‌القدس اشاره میکند.و همینطور شکل برآمده آن یادآور تپه ای که مسیح بر آن به صلیب کشیده شده است.

استفاده در کنار دیگر خوراکی ها

این کیک معمولاً به همراه پنیر(خصوصاً پنیر هردوکا) و حتی کالباس و سوسیس نیز خورده میشود.

پاسکا

پاسکا

(Visited 278 times, 1 visits today)
  
کانال گردشگری

درباره نویسنده

14p.ir

Leave a Comment