چکدرمه یا Chegdermeh یک غذای سنتی ترکمنی است که با پخت همزمان برنج، گوشت [معمولاً گوسفند]، رب گوجه یا گوجه و پیاز به همراه روغن، آب و افزودنیهایی مانند نمک و فلفل به دست میآید. این غذا تا حدی به استامبولی پلو شباهت دارد.
این غذا به طور سنتی در نوعی دیگ چدنی به نام قازان تهیه میشود. ابتدا تکههای کوچک گوشت در روغن سرخ میشود، سپس پیاز رندهشده به آن اضافه و پس از سرخ شدن پیاز، رب گوجه یا گوجه به آن افزوده میشود. آنگاه آب اضافه میشود تا گوشت آبپز شود، پس از بخارشدن مقداری از آب، برنج اضافه میشود، بهطوریکه آب یک بند انگشت بالاتر از برنج قرار گیرد، سپس حرارت کم میشود تا برنج دم بیاید.
(Visited 230 times, 2 visits today)