آشپزی زیست‌شناسی علوم پایه کشاورزی

کاهو

ROMAINE-LETTUCE

کاهو Lettuce گیاهی یک ساله از خانواده گل مینا یا گل آفتابگردان کاسنیان است.

کاهو  آهن

انواع کاهو

دو نوع کاهو وجود دارد که عبارتند از:

۱:کاهوی وحشی یا کاهوی خودرو

۲:کاهوی پرورشی و اهلی که در سالاد استفاده میشود که کاهوی گرد و کاهوی ایرانی از انواع مهم ان است.

rsz_8

تفاوت کاهوی ایرانی و کاهوی گرد

کاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از کادوی گرد بهتر است,زیرا کاهوی گرد ارزش غذایی چندانی ندارد زیرا دارای مقدار زیادی الیاف است که تولید گاز و نفخ در معده میکند.

مشخصات کلی گیاه کاهو

کاهو یکی از سبزی های مفیدی است که علاوه بر تغذیه مصارف دیگری هم دارد خوشبختانه شرایط اقلیمی کشور ما طوری است که هر یک از فصول سال , میتوانیم کاهوی تازه در اختیار داشته باشیم.

kahoo

به هر حال بحث امروز ما درباره گیاهی مفید و با خواص فراوان به نام کاهو است سبزی نسبتا ارزانی که طبیعت با سخاوت تمام در دسترس ما قرار داده است.

تاریخچه کاهو

اگر صفحات تاریخ را ورق بزنیم و بخواهیم بدانیم بشر از چه وقت با کاهو آشنا شده وآن را مصرف کرده به این نکته بر میخوریم که تاریخ این گیاه بسیار قدیمی و کهن است و پیشینه آن به قرن های خیلی قدیمی میرسد.

85267_865

در تورات کتاب مقدس یهود مذکور است که بنی اسرائیل باید در زمان عید پاک کاهو بخورند.

582155_218

رومیان قدیم کاهو را به خوبی میشناختند و آن را مصرف میکردند و مخصوصا در ضیافت هایی که داشتند مقدار زیادی کاهو مصرف میکردند تا غذاهای سنگسن ثقلی که خورده بودند هضم کنند.

در تاریخ فرانسه مذکور است,امپراطور فرانسه به نام <<اوگوست>> که مبتلا به بیماری کبد شده بود با رژیم آب کاهو به کلی معاجله شده و شفا یافت.

یکی از خواص کاهو زیاد کردن شیر مادران شیرده است و به همین علیت نام فرانسه آن از کلمه لاتینی گرفته شده است که به معنی شیر است.

چه کاهویی را انتخاب کنیم؟

کاهو انواع مختلفی دارد که دو نوع آن ممتاز است و در ایران به کاهوی معمولی و کاهوی ساده معروف است. کاهو را وقتی خریدید باید برگ برگ کنید و زیر آب جاری بشویید تا خوب شسته و  پاک شود بعد آن را به هر صورتی که میل دارید بخورید.

20110402.kaghazphoto.13bedar1

بعضی دوست دارند کاهو را با سرکه و سرکه انگبین بخورند , ولی رفته رفته این رسم در خانواده های ایرانی منسوخ شده و اکنون آن را بیشتر به صورت سالاد مصرف میکنند.سس سالاد را معمولا از سرکه یا آب لیمو یا روغن زیتون و یا روغن پسته ترتیب میدهند.اگر شما از کسانی هستید که دوست دذارید کاهو را آب پز کنید و بخورید بدانید که  آن طرز مصرف کاهو قسمت مهمی از مواد حیاتی آن را ازبین می برد.

0fdc2faf7c92c362496b85d5a02995ab

کاهو چه پخته و چه خام غذای ایده آلی برای اشخاص چاق است زیرا صد گرم کاهو بیش از بیست کالری حرارت ندارد.شثت گرم کاهو را اگر در یک لیتر آب مدت یک ساعت با آتش ملایمی بجوشانید جوشانده ای به دست خواهد داد که خواب آور و به طور ملایم ملین است و کبد را از سموم پاک میکند.

خواص گیاه کاهو

  • تمیز کننده خون است.
  •  به علت داشتن آهن خون ساز میباشد.
  • ضد تورم است.
  • خواب آور و آرامش بخش است.
  •  برای ضعف اعصاب مفید است.
  • ملین و ادرار آور میباشد.
  •  برای مالیخولیا مفید میباشد.
  • زخم های مجاری ادرار و مثانه را درمان میکند.
  • اگر کاهو را با سکنجبین و یا سرکه بخورند اشتها آور است.
  • اثر ضد تشنج قوی دارد.
  • درد معده را تسکین میدهد.
  • قوای جنسی را تقویت میکند.
  • برای برطرف کردن درد سینه کاهو را بپزید و بخورید.
  • زنان شیرده اگر میخواهند که شیرشان زیاد شود باید کاهوی پخته بخورند.
  • ورم غدد لنفاوی را برطرف میکند.

lett2

خواص تخم کاهو

  •  خواب آور است.
  • خوردن تخم کاهو برای درد سینه مفید است.
  • زکام را برطرف میکند.
  •  برای دستگاه ادراری نافع است و کسانی که قطره قطره ادرار میکنند باید تخم کاهو بخورند تا این مرض برطرف شود.

 

(Visited 394 times, 1 visits today)
  
کانال گردشگری

درباره نویسنده

ح . ایمانی

Leave a Comment